Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Otellerde Açık Büfe Yemeklerde Hijyen Kurallarına Dikkat!

Otellerde açık büfe yemekler, konuklara geniş bir seçenek sunarken hijyen açısından dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları da beraberinde getiriyor.

Uzmanlara göre, reçel, bal ve marmelat gibi yiyeceklerin bulunduğu kaselerin birkaç gün açık kalabilmesi nedeniyle bakteri kaynağı olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca dilimlenmiş peynirler, soğuk etler ve yumurtaların tazeliğinin de sorgulanması gerektiğini bildiriyor.

Bir rapora göre, ananas, kavun ve karpuz gibi meyvelerin servis edilmeden saatler önce kesilmesi ve oda sıcaklığında bekletilmesi durumunda bakterilerin hızla çoğalabileceği belirtiliyor. Meyvelerin parlaklığını kaybetmesi veya kenarlarının koyulaşması, fazla bekletildiklerinin bir göstergesi olabilir.

Tahıl ve kuruyemişlerin nem ve hava gibi faktörlerin yanı sıra karıncaları çekebileceği için dikkatle saklanması önemlidir. Omlet veya hamburgerlerde kullanılan kıymanın kalan malzemelerden hazırlanmış olabileceği için hijyen açısından risk taşıyabilir.

Etiket uzmanı Olga Svezhakova ayrıca açık büfe restoranlarında görgü kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Konukların tabağa aşırı miktarda yemek koymaktan kaçınması ve beğenilmeyen yemekleri geri iade etmesi gerektiğini belirtiyor. Bu tür önlemler, hem hijyen hem de israfın önlenmesi açısından önem taşıyor. Açık büfe yemeklerin keyfini çıkarırken hijyen kurallarına dikkat etmek, sağlıklı bir deneyim için kritik bir rol oynuyor.

Related Posts

Hatalı saklama şeklinden kaçının: İlaçları buzdolabında depolamayın !

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ile Cansağlığı Vakfı tarafından Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı hakkında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Aylin Aydın, “İlaçlar evde kullanılmadığı sürece depo ediliyor, istifleniyor. Özellikle buzdolabının kapağında. Bu çok yanlış bir hareket” açıklamasında bulundu.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!