Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 1,8 milyon avroluk deprem hazırlığı desteği

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile Türkiye Arasında İstanbul’daki Depreme Hazırlık Çalışmaları için Hibe Anlaşması İmzalandı

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında İstanbul’da depreme hazırlık çalışmalarını desteklemek amacıyla 1,5 milyon avroluk hibe anlaşması imzalandı. Banka, ayrıca İstanbul’daki depreme hazırlık çalışmaları kapsamında İSMEP projesine de 300 bin avro teknik yardım hibesi sağlayacak.

İstanbul’un depreme karşı direncinin artırılması amacıyla Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı. Anlaşma kapsamında, İstanbul’da kritik kamu altyapılarının yenilenmesine yönelik yürütülen projelere teknik yardım sağlayacak gönüllü eğitim faaliyetlerinin finansmanı için Türkiye’ye 1,5 milyon avroya kadar hibe desteği sağlanacak.

  • Hibe, AKKB’nin 2023 yılında doğal ve ekolojik afetlerle mücadele amacıyla kurduğu Afet Önleme ve İyileştirme Fonu (DPRF) üzerinden sağlanıyor.
  • Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla yapılan başvuru sonucunda bu fondan yararlanmaya hak kazandı.

Söz konusu finansman, 2019 ve 2024 yıllarında AKKB İdari Konseyi tarafından onaylanan İstanbul’daki kritik kamu sağlık altyapılarının inşası ve yenilenmesine yönelik projeleri tamamlayıcı nitelikte olacak. “Yatırım Projesi” (INV Projesi) kapsamında yürütülecek faaliyetler, şehrin afetlere karşı hazırlıklı olmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Anlaşma; hibenin transferi ve kullanımı, proje uygulamaları, raporlama ve denetim süreçlerine ilişkin hüküm ve koşulları içeriyor.

İSMEP’E 300 BİN AVRO HİBE

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamındaki altyapı yatırımlarının ekonomik etkisinin değerlendirilmesi için Türkiye ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) arasında yeni bir hibe anlaşması imzalandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu anlaşma kapsamında, İstanbul’da depreme hazırlık çalışmaları için gerçekleştirilecek Ekonomik Etki Değerlendirme Projesi (EED) için Türkiye’ye 300 bin avroya kadar teknik yardım hibesi sağlanacak. Hibe, AKKB’nin afetlere karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla 2023 yılında oluşturduğu Afet Önleme ve İyileştirme Fonu (DPRF) üzerinden verilecek.

  • Türkiye, söz konusu desteği Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla talep etti.
  • EED Projesi, 2019 ve 2024 yıllarında AKKB tarafından onaylanan İstanbul’daki kamu altyapı projelerini tamamlayıcı nitelikte olacak.

Anlaşma, hibenin transferi, kullanım şekli, proje uygulama adımları, izleme ve denetim mekanizmalarını da kapsıyor.

Related Posts

Hazine nakit dengesi Nisan’da 183,5 milyar TL açık verdi

Hazine nakit dengesi Nisan’da 183,5 milyar TL açık verdi

Trump Biden’ın Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden’ın yapay zeka için kullanılan gelişmiş çiplerin ihracatının sıkılaştırılmasına yönelik düzenlemeyi kaldırmayı ve yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor. Ticaret Bakanlığı sözcüsünün dün yaptığı açıklamaya göre, Trump …

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den ekonomide radyasyon benzetmesi: ‘Enflasyonun artmasını engellemek için…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez son yazısında atmosferdeki doğal dengelerle ekonomideki kırılgan yapıyı karşılaştırdı. Ekonomiyi koruyan faiz, kur ve risk dengelerinin bozulmasının ağır sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Bu dengenin sağlandığı dönemlerde ekonominin nefes alabildiğini vurguladı.

Dünyanın en mutlu 20 şehri açıklandı: Türkiye yine şaşırtmadı

‘Mutlu Şehir Endeksi’nde, şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım gibi alanlardaki performanslarının değerlendirildiği bildirildi. Endekse göre; Kopenhag kültür, yönetişim ve ekonomik faaliyetlerin canlı bir merkezi …

Şişecam’da grev eşiğinden dönüldü: Toplu sözleşmede anlaşma sağlandı

Petrol-İş Sendikası ile Şişecam arasında 2025-2026 dönemini kapsayan 21. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 14 Mayıs’ta başlayacak grev kararının ardından hızlanan müzakerelerde talepler karşılık buldu, taraflar el sıkıştı.

Yabancının dönüşü kısa sürdü: Yine satışa geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler arındırılmış verilerle 2 Mayıs haftasında 1 milyar 19,2 milyon dolar net tahvil satışı yaptı. Aynı haftada ise 174 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından paylaşılan verilere göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir