Isparta gülleri dünya annelerine ulaşacak

Ankara’da Gül Yağı Üretim Merkezi Kuruldu

MELTEM GÜNEŞ / Ankara – PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, mayıs ve haziran aylarında sadece bu dönem çıkan güllerin Isparta’da toplandıktan sonra gül bahçelerine yakın bir yerde kurulan üretim merkezinde yağı ve suyu ayrıştırılarak Ankara’daki fabrikaya gönderildiğini belirtti. Fabrikada gül yağı ve suyundan bakım ürünleri üretildiğini dile getiren Çevikoğlu, Rekabet Kanunu gereği e-ticaret platformlarının kendi ürettikleri ürünleri kendi platformlarında satamadığını vurgulayarak, bu nedenle ürünlerinin diğer e-ticaret platformları ve ‘roseverplus.com’ üzerinden satışa sunulduğunu söyledi.

Dünyanın En Büyük Gül Bahçesi Türkiye

Rosa Damascena olarak da adlandırılan Isparta gülü, dünyada kültürü yapılan diğer kokulu gül türleri arasında ekonomik açıdan en önemli gül türü olarak kabul ediliyor. Türkiye’de yılda ortalama 20 bin gül üretildiğini belirten Çevikoğlu, bu üretimin yüzde 85’inin Isparta’da gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini tek başına gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Related Posts

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir